söndag 18 september 2022

KLART TILL DRABBNING

 Under nästan trettio års tid har en mångkamp utkämpats ute på landet mellan kåsören och redaktör S. Tävlingsdatum har oftast varit satt till någon gång i juni eller juli månad men i år såg det länge ut som om den traditionella kraftmätningen i det idylliska sommarstugeområdet inte skulle kunna gå att genomföra över huvud taget.

Lång väntan på Årets match.
Ett ursprungligt planerat preliminärdatum stupade på att arrangemanget kolliderade med tv-sändningarna från VM i friidrott på den amerikanska västkusten.. Sedan var det Europamästerskapen i München som satte käppar i hjulen och när man slutligen var framme vid första helgen i september uppstod farhågor om att förbundet inte skulle bevilja sanktion eftersom Finnkampen skulle avgöras samtidigt.

Efter allt detta trassel var man slutligen framme i mitten av september, då höstlöven börjat falla och mörkret kom allt tidigare om kvällarna. Men med hjälp av stor diplomati och ett väldukat kaffebord lyckades man slutligen sy ihop arrangemanget till att äga rum en tisdag utanför kåsörens sommarstuga.

Den traditionstyngda tävlingens fortlevnad räddades på ett i hast inkallat krismöte, då de båda kombattanterna slog sina kloka huvuden ihop över en stor Budapesterlängd på altanen hos redaktör S. Efter att ha låtit sig väl smaka lyckades tävlingsledningen enas om att årets grenar skulle bli exakt desamma som de närmast föregående åren. Det vill säga pilkastning, frågesport och minigolf.
Fortsättning följer i denna blogg, där hela mångkampen kommer att redovisas under veckan.
Sekonderna lämnar ringen!2 kommentarer:

  1. Detta ser jag fram emot ooolidigt spännande som vanligt förmodar jag

    SvaraRadera
  2. Nu böir det spännande!

    SvaraRadera