onsdag 13 augusti 2014

GIGANTERNAS KAMP HAR BÖRJAT

Så hade det då äntligen blivit dags att dra igång årets match alla kategorier, alltså den av ett stort antal supporters med oerhört intresse emotsedda kraftmätningen på landet mellan kåsören och redaktör S.Denna giganternas kamp har under årens lopp genomgått en utveckling som saknar motstycke i mångkampshistorien. Från att ha varit en tiokamp med grenar som stövelkastning, stenstötning och terränglöpning har den reducerats till både sjukamp och femkamp för att nu ha krympt till att omfatta blott tre grenar, nämligen pilkastning, frågesport och minigolf.– Jag känner mig ändå som en tiokampare till både kropp och själ, sa redaktör S när han anlände till kåsörens sommarstuga för årets första gren, pilkastning.
– Jag också, det är ju inte antalet grenar som avgör det, sa kåsören och hängde upp piltavlan på samma spik i samma tall som den hängt under åtskilliga mångkamper genom åren.– Det är väl ingen kopparspik, sa redaktör S.
– Hur så, sa kåsören.
– I så fall är det risk att trädet dör, sa redaktör S.
– Det vet jag inget om, sa kåsören.
– Jo, så är det, sa redaktör S. Och jag tycker din tall börjar se lite krokig ut.
– Sluta nu med det där dumpratet, sa kåsören. Du kan inte psyka mig ändå.
– Åjo, sa redaktör S. Du börjar redan se lite darrig ut.Pilkastningen genomfördes som vanligt med tre pilar i varje omgång mot traditionell darttavla, där det gällde att träffa de olika fälten i tur och ordning från 1 till 20.
Efter lottdragning var det redaktör S´ tur att inleda med fullträff i ettans fält på direkten.Kåsören svarade med en likadan precisionspil, och sedan följdes de båda atleterna åt ända fram till 6-6.
– Det är så jämnt att det är nästan kusligt, sa redaktör S och prickade sjuan.
– Det blir svårt att skilja oss åt i år, sa kåsören varpå han dock missade sjuan grovt.
Så där fortsatte det en lång stund, medan redaktör S satte den ena fullträffen efter den andra och drog ifrån till ledning med 15-6.
– Att du ska ha så svårt att slå en sjua, sa han.
– Tyst så jag kan koncentrera mig, sa kåsören och lyckades äntligen träffa rätt.En rasande klappjakt vidtog nu för att hämta in det förlorade. Men det var för sent. Redaktör S´ försprång var för stort. Trots att kåsören med bred marginal hade flest träffar under sista delen av matchen lyckades redaktör S hålla undan och vinna med 20-17.
Fortsättning följer.


3 kommentarer: