måndag 11 augusti 2014

TILL HAVS

Det förberedande jurymötet inför årets mångkamp på landet mellan kåsören och redaktör S genomfördes i form av en havskonferens.
Men i stället för att ta färjan till Danmark nöjde sig delegaterna med att hoppa i vattnet från badplatsen på Mollön och genomföra mötet liggande på rygg i den del av Byfjorden som kallas Vrångelyckan.


Diskussionens vågor gick höga medan de båda jurymedlemmarna om inte gick till botten med alla frågor så dock såg till att det mesta kom upp till ytan.
– Det är fint flyt på det här mötet, sa kåsören.
– Det blötaste sammanträde jag varit på, sa redaktör S.Sedan tog de några simtag för att inte driva för långt ut till havs,
– Man skulle kunna säga att det böljar fram och åter, sa kåsören.
– Bara vi inte får vågor i håret, sa redaktör S.
– Eller vatten i knäna, sa kåsören.Det som en gång i tiden började som en tiokamp har med åren reducerats till både sjukamp och femkamp på grund av begynnande ålderdomssvaghet hos åtminstone en av de båda atleterna. Den stora frågan var nu hur många grenar det skulle bli det här året.– Jag föreslår en trekamp, sa kåsören.
– En trekant? sa redaktör S.
– Har du fått vatten i örat eller hör du illa ändå, sa kåsören.
– Jaså en trekamp, sa redaktör S. Du menar alltså tre grenar.
– Ja, det är väl ungefär vad man orkar i den här värmen, sa kåsören.
– Ja, annars tar vi oss kanske vatten över huvudet, sa redaktör S och tog några simtag in mot land.


Juryn enades till slut om att årets mångkamp ska genomföras som trekamp på en och samma tävlingsdag. Programmet spikades till att omfatta grenarna pilkastning, frågesport och minigolf.
Må bäste man vinna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar