måndag 23 mars 2015

FINT FRÄMMANDE PÅ BALKONGEN

Här är ytterligare några bilder ur min senaste bok ”Stjärnmatcher, Dynamitlopp och brassesparkar”.

Fotbollsprat på balkongen.
Förbundskaptenen Orvar Bergmark (här tredje man från vänster) och assisterande Georg ”Åby” Ericson flankeras av Bohusläningens Jan Gerd (längst till vänster) och sportchefen Lennart Floodberg på den sistnämndes balkong sommaren 1968. Här har det pratats mycket fotboll. Lennart lägenhet på Hålgjuteberget har genom åren gästats av ytterligare fyra förbundskaptener eller landlagstränare, nämligen Istvan Wampetits, Harry Lundahl, Roy Hodgson och Sven-Göran Eriksson.

Bengt Johansson.
Den ende som gjort mål på ett brasilianskt elitlag på Rimnersvallen är Bengt Johansson. Det skedde 1959 när Oddevold gästades av Vasco da Gama och förlorade med 5-1. Bilden tagen i Hasselbacken någon gång på 70-talet för ett reportage i Bohusläninen.

Håkan Hansson.
Håkan Hansson i Oddevold var en av de hemmaspelare som fick känna på allsvenskt motstånd i de så kallade Stjärnmatcherna på Rimnersvallen på 60- och 70-talet.

"Knaster" och Fingal.
I Fingals Sportaffär vid Torggatan såldes förköpsbiljetter till Stjärnmatcherna. Bakom disken stod Bertil ”Knaster” Johansson (till vänster på bilden) och Fingal Ryberg, båda gamla fotbollsspelare i UIS.

Bilderna hämtade ur min bok ”Stjärnmatcher, Dynamitlopp och brassesparkar”.
Köp boken direkt av mig genom att ringa till 0522-10599 eller mejla till gujohans@telia.com Pris 210 kronor inom Uddevalla. Går även att rekvirera från förlaget på http://www.litenupplaga.se/1308 för 232 kronor inklusive frakt. Eller på någon av de stora boksajterna på nätet för pris på cirka 230 kronor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar