fredag 5 januari 2018

BLAND GUNGOR OCH KARUSELLER

Här är några bilder från ett par av de lekplatser som fanns på Tureborg på 70-talet. På den första är det full fart bland gungorna nedanför husen på Timmerbergsvägen. På andra sidan Bäveån ser vi några av villorna vid Sigelhultsvägen med regementet i bakgrunden.

Timmrbergsvägen

Och här nedan har vi det hela lite från sidan, där vi också ser Tureborgsvägen 5 en bit bort. Båda bilderna är från vintern 1978, då det som synes var en hel del snö på marken.

Timmerbergsvägen.

Nästa bild är från sommaren 1978 och visar den då nyanlagda lekplatsen vid Tureborgs centrum. Den fick vara kvar i några år, men numera ser torget som bekant helt annorlunda ut.

Tureborgs centrum.

Slutligen hittade jag ett kort från 1973 som fick mig att fundera en stund. Sedan insåg jag att det måste vara taget på den öppna platsen framför Hagarnevägen 45, där den gamla karusellen av klassisk modell nu sedan länge är nedmonterad och bortforslad. Så här såg det i alla fall ut på våren 1973.

Hagarnevägen.

Huset rakt fram som sticker upp över berget är alltså övre delen av Tureborgsvägen 12 och till höger skymtar Timmerbergsvägen 1.1 kommentar:

  1. Hej Gunnar. Det väcker minnen till liv, då barnen var små. Parkerad på lekplatsen......... oavsett väder.

    SvaraRadera