onsdag 10 juli 2024

REGNBLÖTA MÅNGKAMPARE KÄMPADE VÄL I RUGGIGT PILKASTNINGSDRAMA

 Med en närmast kuslig precision hade tävlingsjury lyckats pricka in årets regnigaste dag när det var dags att inleda den stora mångkampen mellan kåsören och redaktör S med pilkastning.


Tävlingen hade i år hamnat något lite i skymundan av fotbolls-EM och Tour de France. Men intresset var ändå på topp och båda atleterna kände sig snarast sporrade än överskuggade av Mbappés och Pogacars uppvisningar i tv-rutan.


Kåsören hade varit på träningsläger på Kreta och ställde upp i en vit t-shirt med texten Oka kaka, vilket enligt grekiska källor lär vara det ursprungliga upphovet till uttrycket okej på alla andra språk. Denna tvingades han dock snabbt dölja med en stickad tröja och utanpå alltihopa en kraftig regnjacka.


Redaktör S hade rustat sig ännu bättre då han kom till start i en gigantisk regnrock från alpina VM i Åre 2007. Regnet öste ner och vinden tjöt i trädtopparna när de båda atleterna ställde upp på tävlingsarenan utanför kåsörens sommarstuga
Reglerna var lika enkla som obarmhärtiga. Tre pilar för var och en av de tävlande i varje omgång och som vanligt gällde det att träffa tavlans tårtbitar från 1 till 20 i tur och ordning.


De båda atleterna satte pil efter pil och följdes åt till ställningenn 5-5 i rask fart.
-Vilken match det blev, sa redaktör S.
-Otroligt, sa kåsören.
-En sån form vi är i, sa redaktör S.
-Bägge två, sa kåsören.
-Har vi nånsin varit så här bra, sa redaktör S.
-Och i det här vädret, sa kåsören.


Sedan fastade han dock på ruta sju en lång stund medan redaktör S drog ifrån.
Båda hade nu kommit in i en liten schackningsperiod med missade pilar som ven på båda sidor om trädet. Kåsören lyckades till och med sätta en i marken utanför tävlingsarenan och en stor del av krafterna gick nu åt till att leta efter förlupna pilar.
-Så kan det bli när vädrets makter spelar oss ett spratt, sa redaktör S.
-Ja, sa kåsören. Naturlagarna kan ju ändå ingen begära att vi ska kunna upphäva.


När vinden mojnade hade dock det försprång som redaktör S skaffat sig blivit för stort. Han körde visserligen fast en stund på ruta 18 samtidigt som kåsören närmade sig genom att plötsligt sätta nian, tian och elvan i rad i samma omgång. Men redaktör S satte punkt för tillställningen med att träffa ruta 20 mitt i prick med första pilen direkt i nästa omgång och för säkerhets skull även placera sina övriga två pilar i samma ruta.Därmed tog han ledningen med 1-0 inför nästa gren i mångkampen, den legendomsusade frågesporten som även den såg ut att komma att avgöras i formnedsättande ruskväder.
Fortsättning följer i morgon.
4 kommentarer:

 1. Den uppkäftige10 juli 2024 kl. 10:49

  Oka kaka, kan det också vara ursprunget till Ooga-Chaka Ooga-Ooga-Ooga-Chaka i Björn Skifs hit Hooked on a feeling?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle tro det. Grekerna var först med det mesta. Även mångkamp och grekisk-romersk brottning.

   Radera
 2. Detta är så rafflande att man knappt kan bärga sig inför kommande grenar..

  SvaraRadera