måndag 8 juli 2024

DAGS IGEN FÖR ÅRETS MATCH

Sommarens traditionella mångkamp mellan kåsören och redaktör S har genomförts varje år sedan mitten av 1990-talet. Inför årets match satsade kåsören på att vila sig i form medan hans tankar gick till forna tiders gigantiska kraftmätningar.


Från början möttes de båda atleterna i en mastodontartad tiokamp över två fullmatade tävlingsdagar med tidsödande och kraftkrävande grenar som stövelkastning, stenstötning och trestegshopp utan ansats.


Det har även förekommit grenar med teknisk eller rent av intellektuell prägel, till exempel bolltricksning, korsordslösning och olika former av frågesport samt prickskytte med plastboll mot trädstam, där det gällt att räkna ut vinklar, ta hänsyn till avstånd och beräkna vindriktning med mera.


I takt med att åren gått och de båda atleterna åldrats har denna från början gigantiska kraftmätning sjunkit ihop till en trekamp och endagstävling, där lunchätning och efterföljande bankett har övertagit en allt större del av de tävlandes intresse och planering.
Nu hade det åter blivit dags för match, men först skulle regler och riktlinjer samt en del övriga frågor tas upp för behandling på ett förberedande jurysammanträde.
Mer om detta i morgon i denna blogg.


2 kommentarer:

  1. Emotser med spännande denna kamp som får OS att likna ett surrogat till er ädla kämpar

    SvaraRadera
  2. Ulla Enalid Thomsen13 juli 2024 kl. 20:54

    Åh, sicken bra början, väntar otåligt på kommande händelseförlopp,. . . kommer min idol Gunnar att vinna. . . .

    SvaraRadera