fredag 17 oktober 2014

BOLLEN ÄR RUND OCH PLÅNBOKEN TOM

Det har blivit dags för det avslutande avsnittet i berättelsen om pilgrimsfärden till Smålands Jerusalem och Stadsparksvallen i Jönköping.


Med den berömde optikern vid ratten, redaktör A bredvid honom i framsätet samt kåsören och den försynte bankmannen i baksätet hade delegationen nu nått Mullsjö. Där möttes man av en representant för Jönköpings Södra.


Efter lunch på vägkrogen bar det av i kortege in till Jönköping, där sällskapet först lade ner blommor och höll en tyst minut vid Timpa Simonssons grav. Färden gick sedan vidare till klubbhuset, där Timpas förgyllda vänstersko beskådades.


Därefter var det dags att inta de reserverade platserna på Stadsparksvallens läktare. Efter en spännande match stod Södra som segrare med 3-1 trots att gästande Degerfors haft väl så mycket av spelet.
Men delegationen enades om att så länge bollen är rund är det ,målen som räknas och att man absolut inte behövde skämmas för segern samt att 2-0-målet var en riktig läckerbit.


– Nu ska det bli gott med andra läckerheter på hemvägen, sa optikern och sneglade på redaktör A som i händelse av seger hade lovat bjuda på kaffe med tilltugg på Tre Älgar i Grästorp på återresan.
 Ja, sa redaktör A och satte sig in i bilen. Ni får beställa vad ni vill ha. Jag bjuder. Ta tills ni skäms!


Någon timme senare strömmade fyra hungrig fotbollsfans in på Tre Älgar i Grästorp. När kåsörem bara tog en ostsmörgås till kaffet sa redaktr A att det där blir du inte mätt på och lastade på en macka till.
Sedan vände han sig till kassörskan och utropade med hög röst så det hördes i hela lokalen:
 Jag ska betala för hela det här rövargänget!


Kåsören lyckades inte ens smyga till sig en liten arraksboll på egen bekostnad.
 Försök inte, sa redaktör A. Den hade man fått äta upp i flera veckor. Och det hade säkert berättats ännu längre om den snåle redaktören som inte betalade hela kalaset trots att han hade lovat att bjuda. Den pojken får man se upp med.


Notan slutade på 324 kronor och när sällskaoet satte sig i bilen igen sa bankmannen:
 Nu känns det lite lättare att åka vidare.
 Ja, sa redaktör A. Särskilt för mig för min plånbok är tom.


1 kommentar: