måndag 6 oktober 2014

OSANNOLIKA MÅL VID LUNCHBORDET

När den svenska fotbollssäsongen går mot sitt slut brukar diskussionens vågor gå höga huruvida det var bättre förr eller inte.
Det var vid ett sådant tillfälle som redaktör A tog till orda vid stambordet på lunchrestaurangen och berättade hur en spelare en gång gjort ett osannolikt mål på Ullevi i Göteborg genom att slå en jättelik lobb från andra sidan mittlinjen över den utrusande målvakten och in i mål.


Den försynte bankmannen påminde då den övriga församlingen om hur en spelare på Stadsparksvallen i Jönköping en gång hade klackat bollen från straffpunkten rätt upp i dåvarande landslagsmålvaktens ena kryss med sådan kraft att denne inte hade hunnit röra sig.


Den berömde optikern erinrade då sina kamrater om hur en spelare vid ett tillfälle på Stora Valla i Degerfors hade skjutit ett skott med sådan kraft att bollen försvunnit och inte återfunnits förrän flera dagar senare uppe i Hälsingland.


Denna historia avfärdades dock av redaktör A som en skröna. I stället toppade han diskussionen med att berätta om spelaren som en gång sköt sönder en tegelpanna på ett hus på andra sidan gatan vid idrottsplatsen i Blomstermåla.
Ännu märkligare var dock att det i samtliga fyra ovanstående fall rörde sig om samme spelare! Vem detta var kommer att avslöjas i denna blogg längre fram i veckan.


2 kommentarer: