fredag 31 juli 2015

BANKETT MED PRISUTDELNING

Medan mångkampen mellan kåsören och redaktör S under årens lopp har krympt från tiokamp till sjukamp till femkamp till trekamp har den efterföljande banketten gått motsatt väg och bara ökat i omfattning. Denna bestod länge av hämtpizza och mineralvatten hemma hos redaktör S.


Men i takt med att grenarna blivit färre och kampen kortare har banketten fått allt större utrymme. Denna hade nu förlagts till restaurang Koppargrillen i Vänersborg dit de båda atleterna anlände med närmast anhöriga klockan sju på aftonen.
Här smörjdes kråset med kalvfilet Oscar, tournedos, entrecote och andra läckerheter följt av den ena efterrätten smaskigare än den andra, medan.eftersnacket böljade fram och åter.


En intresserad mecenat, som under flera år följt tävlingen på avstånd, hade skänkt två priser i form av ståtliga statyetter med rent av antik resning.
Övriga bankettgäster väntade nu spänt på att resultatet av årets mästerskap skulle kungöras. Frågan var alltså vem som hade vunnit.


Redaktör S mumlade något om att hans blygsamhet förbjöd honom att avslöja några resultatet. Kåsören hävdade att allt inte är vad det kan synas vara vid första anblicken samt att vem som har vunnit beror helt och hållet på hur man räknar.
Det är väl inte så svårt att räkna till 2-1 sa redaktör S.
 Kanske inte enligt ditt primitiva sätt att se det, sa kåsören. Men jag har varit hemma och studerat protokollet och sett att segrarna i pilkastning och frågesport togs med betydligt mindre marginal än triumfen i minigolf. Den borde alltså premieras extra. Därför skulle ett oavgjort resultat kunna ligga inom möjligheternas gräns vid en summering.


På detta utspel följde en lång diskussion huruvida det över huvud taget gick att utse en segrare under sådana omständigheter.
 Kan det verkligen bli oavgjort i mångkamp, sa redaktör S medan han attackerade en stor Banana split på efterrättstallriken. Om båda hamnar på samma poäng så borde det kunna bli det, sa kåsören och slevade i sig en icke oansenlig del av sin brylépudding.
 Vad händer då? sa redaktör S.
 Då skulle dom förmodligen få var sin guldmedalj i OS, sa kåsören. Och vi fick ju var sin statyett här.Därmed var det dags att sätta punkt för sommarens mångkampsmästerskap och börja fundera på hur nästa års program ska se ut. Blir det månne tvåkamp eller enkamp eller ska de båda atleterna kanske helt koncentrera sig på banketten?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar