onsdag 22 juli 2015

SVÄNGIGT PILKASTNINGSDRAMA KRYDDAT MED MISSARNAS MÅNGFALD

Så hade det än en gång blivit dags för sommarens stora kraftmätning mellan kåsören och redaktör S, alltså den tungt traditionsbelastade och synnerligen prestigefyllda mångkampen på landet. Denna giganternas kamp skulle som brukligt varit de senaste åren inledas med pilkastning utanför kåsörens sommarstuga.


Efter att ha hängt upp den gamla darttavlan på en spik i en av tallarna framför huset och noga synat de utvalda kastpilarna var de båda atleterna redo att skrida till verket.
Reglerna var enkla men orubbliga. De tävlande kastade tre pilar var i varje omgång och skulle så snabbt som möjligt träffa tavlans alla tårtbitar i tur och ordning från 1 till 20. Först till ruta 20 var vinnare.


Kåsören inledde med att redan i första omgången ta ledningen med 3-1. Han hade sedan 5-2, 7-3 och 9-4, innan han av någon oförklarlig anledning blev kvar på fält nummer 10 som han gång på gång ställde in siktet på utan att lyckas träffa. Under tiden passerades han av redaktör S som hann gå upp i ledning med 12-10 innan kåsören äntligen prickade rätt.


Medan denna dramatik pågick hade kåsören till och med lyckats sätta ett par av pilarna i trädet i stället för i tavlan.
Nu börjar här bli livsfarligt, sa redaktör S.
 Hur så, sa kåsören.
 Här gäller det att ta betäckning, sa redaktör S, Tur att ingen av grannarna är ute så du får dom inom skotthåll.


 Vad pratar du om, sa kåsören.
 Du kastar ju så saven sprutar om tallarna, sa redaktör S.
 Tyst nu så jag får koncentrera mig, sa kåsören.
 Eller det kanske inte finns sav i tallar, sa redaktör S. Det är nog bara i björkar. Eller lövträd. Vi får ta reda på det vid något tillfälle.
 Sluta pladdra, sa kåsören. Det är din tur nu.


Redaktör S drog då ifrån till 14-10 innan kåsören äntligen fick ordning på siktet igen.
En stund senare var han nära att gå ikapp vid ställningen 17-16 till redaktör S men missade ruta 17 så att alla tre pilarna satte sig på var sin sida om tårtbiten men med ett par milimeters marginal åt fel håll.
 Snygg träffbild, sa redaktör S.
 Jag träffade ju inte, sa kåsören.
 Missbild då, sa redaktör S. Men ganska snygg i alla fall.
 Sluta pladdra nu, sa kåsören.


Då gjorde redaktör S det och träffade rätt med tre pilar på raken och tog helt plötsligt lika hastigt som oförklarligt hem segern med siffrorna 20-16.
Fortsättning följer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar