tisdag 28 juli 2015

OBALANSERAD MÅNGKAMPARE KROSSAR HALVA MÖBLEMANGET

Som tidigare meddelats i denna blogg lyckades redaktör S besegra kåsören även i frågesportsmomentet av den stora mångkampen på landet.
Tilläggas kan att mitt under tävlingen inträffade ett pinsamt intermezzo som fick en av aktörerna att tappa all gnista och koncentration sedan hans motståndare gått handgripligt till väga mot möblemanget.


Efter nästan en timmes envig, när spänningen var som störst, tätnade dramatiken ytterligare av att redaktör S plötsligt lutade sig bakåt i trädgårdsstolen med sådan kraft att ryggstödet sprack med ett våldsamt brak. Direkt efter smällen försvann han för ett ögonblick ur kåsörens åsyn och ramlade baklänges in i en stor ormbunke.


 Vart tog du vägen, sa kåsören. Och vad gör du?
 Vad är det för stolar du har, sa redaktör S och reste sig mödosamt upp.
 Det är inget fel på dom stolarna. Eller det var det i alla fall inte för en stund sedan, sa kåsören och betraktade det spräckta ryggstödet och det som var kvar av stolen.


Sedan skakade han på huvudet och fortsatte:
 Här har suttit folk i dom stolarna i trettio år utan att någon har klagat och ingen har ramlat under bordet förrän nu.
 Då är det på tiden att byta ut dom, sa redaktör S.
 Du får inte vräka dig bakåt på det viset, sa kåsören.
 En riktig stol ska väl tåla att man lutar sig lite, sa redaktör S.
 Det här var det värsta jag varit med om, sa kåsören. Komma hit och göra sönder mina möbler. Ska du inte gå upp och ställa dig på bordet och hoppa också för att se om det håller?

Som om detta inte vore nog fortsatte redaktör S med att under dunder och brak sitta sönder ännu en stol. Kåsören måste då motvilligt medge att stolarna kanske hade drabbats av ålderdomssvaghet och borde bytas ut.
När det gällde mångkampen hade redaktör S nu alltså tagit ledningen med 2-0 inför den avslutande minigolfen. Men eftersom denna av hävd är mångkampens blå band skulle en eftertrycklig och odiskutabel seger där kunna göra matchen lika. Åtminstone på det moraliska planet.
Spännande fortsättning alltså..Inga kommentarer:

Skicka en kommentar