torsdag 30 juli 2015

GLÄNSANDE GOLFRUNDA

Det blev en synnerligen tät och händelserik minigolfmatch som avslutning på årets mångkamp mellan kåsören och redaktör S. För att få förstklassiga förhållanden och största möjliga rättvisa hade de båda atleterna begett sig till bangolfklubbens anläggning inne i staden.


Lotten utföll så att redaktör S inledde spelet. Det gjorde han genom att slå en sjua på bana ett, alltså högsta möjliga antal slag enligt de regler som medföljde protokollet. Kåsören svarade med en trea och var alltså fyra slag upp redan efter första hålet.


Men sedan jämnade det till sig. Kåsören fortsatte visserligen att hålla undan men nu kände han flåset i nacken och efter halva matchen var ledningen nere i två slag.
Då var det dags för bana nummer tio, anläggningens stora rysare. Här gäller det att slå både rakt och lagom hårt på samma gång så att bollen rullar upp för en liten smal höjd med ett hål uppe på toppen. Slår man för löst orkar bollen inte fram, Och slår man bara det allra minsta för hårt så hoppar den över hålet och rullar tillbaka.


Här kan du skriva sju direkt på mig, sa redaktör S.
 På mig också tror jag, sa kåsören, varpå redaktör S slog sju misslyckade slag och kåsören träffade rätt på två.
 Hur gjorde du, sa redaktör S.
 Det talar jag inte om för dig, sa kåsören och plockade belåtet upp bollen ur koppen.
 Men jag har ju redan slagit, sa redaktör S.
 Jag vet inte hur jag gjorde, sa kåsören. Det måste vara medfödd begåvning.


Matchen slutade med en överlägsen seger för kåsören med elva slag till godo, vilket fick redaktör S att göra följande analys:
 Det var alldeles för lättspelat i dag. Jag hade hoppats på ruskväder som förra året då det ösregnade och blåste halv storm. Det är då en riktig karl kommer till sin rätt. Jag behöver tuffa utmaningar. Det här vädret gynnar bara veklingar.


Kåsören å sin sida var heller inte helt nöjd. Nu slutade mångkampen 2-1 till redaktör S efter två knappa segrar för denne i pilkastning och frågesport, medan kåsörens glänsande uppvisning och storseger i minigolf inte premierades efter förtjänst.
 Vi borde se över reglerna till nästa år, sa han. Vissa grenar borde ge mer poäng än andra, speciellt om man vinner dem så överlägset som nu var fallet.
  Jag är mållös, sa redatör S och så var det dags att åka hem var och en till sitt och byta om till den efterföljande banketten.

1 kommentar: