måndag 19 juni 2017

EGEN IDROTTSKLUBB

Ljuva femtiotal, del 5
I mitten på 50-talet samlade Ivan Qvick oss smågrabbar i torkrummet i källaren till sitt hus på Vallmovägen. Där fick vi i uppdrag att gå ut och värva intresserade till en ny klubb som skulle bildas. Allihop samlades sedan i den lokal i Konsumhuset på Jakobsberg där vi hade haft syslöjd och som något år senare blev filial till stadsbiblioteket.


Bohusläningen var där och skrev och fotograferade. Det blev två bilder i tidningen, en på allihop och en på Ivan tillsammans med bröderna Kent och Bert Tamnhed. Jag har sparat klippet. ”Ivan Qvick tillsammans med två idrottsbitna pojkar”, stod det i bildtexten. Det var inte så noga med namn på ungdomar på den tiden.

Ivan Qvick

Ivan höll sedan lektioner med oss på kvällarna i samma lokal. Han var gammal skogskarl, så det handlade mest om orienteringsteori, kartläsning, träningsråd, hur man skulle uppträda som idrottsman och att man alltid skulle duscha efter träningen.


På helgerna hade vi punktorientering i skogarna upp mot Bjursjön och vid något tillfälle fick vi övernatta i sovsäckar på golvet i sportstugan där. Det hela dog ut något år senare. När Ivan flyttade med familjen till Brodalen fanns det ingen vuxen som höll i det längre.
Fortsättning följer.Detta var ett utdrag ur ett av de tolv kapitlen i min bok Alfabilder, raketost och rock´n ´roll. Den är nu slutsåld på förlaget men jag har fortfarande ett antal exemplar kvar till försäljning om någon är intresserad. I så fall kan man kontajta mig på 0522-10599 eller gujohans@telia.com Pris 220 kronor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar