fredag 2 oktober 2015

PARAPLYET OCH KAPITALET

På begäran kommer här ännu några godbitar ur tidningen Se från 1970.
Vi går ut lite löst och inleder med några citat från spalten ”Vad dom sa i veckan”.


Cello: Jakob Wallenberg lånar ut sitt paraply när det är solsken och tar tillbaka det när det börjar regna. Det är hela hemligheten med kapitalismen.

Dagens Nyheter: Färglös TV kallas numera Slumburken.

Bengt Sandell i Trollhättan, medlem av strejkkommittén på Saab: Se på LO-basen Geijer, han har inte sett en arbetare sedan dom asfalterade hans garagenedfart.


Snoddas om bandy: Torsten Tillman i Bollnäs var en stark en. Han hann allrid slå av två klubbor innan han nådde bollen.

Torvald Gahlin: Det har varit lite nervöst på företaget i dag. En som fick sparken för några år sedan kom inklivande i morse i egenskap av taxeringskontrollant.


Lars-G Holmström i Aftonbladet: Historien om hur professor Bertil Ohlin kom till en TV-intervju med Herberth Söderström efter att själv ha skrivit ner alla frågor och svar för att bara läsa innantill är fullkomligt sann. ”Då får professorn vända sig till teateravdelningen”, sa Söderström.

Red Top: Ingen skall försöka ta mig till Arlanda och imponera på mig med jumbojetplanen. För oss som sett de stora zeppelinarna är jumbojetplan inte stort mer än knott och mygg. Visa mig den boeingjätte som har steinwayflygel i sällskapsrummet, två ton äkta silver i matsalen, dadelpalmer på promenaddäck och badrum till varje hytt som de sedermera så sorgligt förolyckade ”Hindenburg” och ”R 101”.

Vi fortsätter med några rubrike och notiser, saxade ur andra tidningar och publicerade i Se under vinjetten Veckans klipp.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar