tisdag 31 januari 2017

BLOTT ENGLAND ENGELSK FOTBOLL HAR

En av dagarna i London tog jag tunnelbanan norrut och promenerade till The Hive Stadium för att titta på när hemmalaget Barnet FC skulle spela mot gästande Crewe Alexandra i League Two.


Eller om man ska vara riktigt noga: division fyra - för det hette det förr i världen när man fick kalla saker och ting vid deras rätta namn.
Då fanns det division ett, två, tre och fyra i England. Nu kallas division ett för Premier League, division två för Championship, division tre för League One och division fyra för League Two.


Förr i världen kunde man också ta sig till en arena för ett lag i högsta serien och lösa biljett på matchdagen och få en bra sittplats för ett rimligt pris. Nu får man beställs i förväg och vara glad om man blir placerad högt uppe under läktartaket i ena hörnet av arenan trots att man betalar upp emot 200 pund.


Eftersom jag inte vill binda upp mig långt i förväg har jag slutat försöka komma in på Premier League-matcher och i stället börjat lära känna de Londonlag som ligger i serierna under.
Det kan vara nog så intressant och bjuda på många häpnadsväckande upplevelser.
Ny rapport följer.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar