onsdag 9 augusti 2017

FRÅGOR OCH SVAR PÅ TAL

Efter det pinsamma debaclet med pilkastningen hade det blivit dags för gren nummer två i den stora mångkampen på landet mellan kåsören och redaktör S.
Det handlade i vanlig ordning om frågesport från NE-kort och i vanlig ordning gick diskussionens vågor höga i fråga om dåligt omdöme, tvivelaktiga domslut och förhastade ställningstaganden.


För att undvika de kastvindar som hade stört pilkastningen och ställt alla normala begrepp på huvudet hade de båda atleterna nu dragit sig tillbaka till uteplatsen framför kåsörens sommarstuga.
Tävlingen genomförs på så sätt att var och en av atleterna tilldelas fem kort med tio frågor på varje. I första omgången läser den ene atleten frågorna på den andres kort och antecknar antalet rätta svar. Därefter avlöser atleterna varandra som frågeställare respektive svarare och så böljar spelet fram och åter.


Problem uppstår först när någon svarar något som inte överensstämmer ordagrant med det svar som spelets konstruktörer anser är det korrekta..
Sedan urminnes tider gäller då mångkampsregeln att frågeställaren avgör om ett svar som avviker något från frågekortets svarsfält ska godkännas eller ej.
Vid ett tillfälle fick till exempe redaktör S frågan: På vilket brittiskt fartyg var kapten William Blight befälhavare 1787?
Bounty, sa redaktör S.
– Det godkänner jag, sa kåsören. Trots att det i svarsfältet står HMS Bounty.
– Det var snällt, sa redaktör S.


Kåsören fick en stund senare frågan: Vad innebär det att vara misantropisk?
– Människovänlig, sa han.
– Fel, sa redaktör S. Människofientlig.
– Det var det jag menade, sa kåsören.-
– Varför sa du inte det då? sa redaktör S.
– Jag vet inte, sa kåsören.
– Det var kanske nerverna, sa redaktör S.


Så där fortsatte det en stund tills redaktör S fick frågan: Vad var ett härbre?
– Ett ställe där man förvarade hö, sa han.
– Är det ditt svar? sa kåsören.
– Ja, alltså ett uthus, sa redaktör S
– Det kan jag inte godkänna, sa kåsören. Rätt svar är: Ett förrådshus.
– Det sa jag ju, sa redaktör S
– Det sa du inte alls. Du sa ett uthus.
– Det är ju samma sak.
– Det är det inte. Ett uthus kan vara ett dass eller en snickarbod eller vad som helst.
– Så du godkänner inte det då? sa redaktör S
– Tyvärr, sa kåsören.
– Nu är det krig, sa redaktör S.


Kriget slutade så småningom med att redaktör S gick upp jämsides och förbi sedan kåsören efter en stark start länge varit i ledningen. Denna fick han dock släppa sedan han misslyckats svara på en rad konstiga frågor som till exempel vilken modeskapare som egentligen hette Gabrielle Bonheur, vem som ordnade världens första sällskapsresa 1841 och vilken term som används för att beskriva förhållandet mellan nyttiggjord och tillförd energi i ett system.


Samtidigt fick redaktör S frågor som: Vem skrev ”I Roslagens famn på den blommande ö, där vågorna klucka mot strand”, Vad är leguaner för sorts djur,samt Vilken fotbollsspelare lär ha sagt ”En gör så gött en kan”.Med sådana frågor var slutresultatet ofrånkomligt och redaktör S hemförde mycket riktigt en ny utklassningsseger, denna gång med 26-18.
Nu återstod bara den mest prestigefyllda grenen av alla, nämligen bangolfen. Eller som den också ofta kallas i det här sammanhanget: Mångkampens Blå Band, vars segrare brukar betecknas som den verklige mästaren.


1 kommentar:

 1. "Tack! Jag är så förvånad just nu! Det faktum att när han var så inställd på att träffa mig i går kväll. Han skulle inte ta nej som svar. Han sa till mig att han inte har lyckats få mig av. hans sinne i några dagar nu och han vaknade med en enorm lust att skicka sms till mig och hade lust att träffa mig. Jag visste att det var den bindande kärleksförtrollningen eftersom han är väldigt stolt. Jag är i vördnad! Som jag inte kan tro det. Förra gången vi pratade var han upprörd och färdig med mig och nu letade han alla efter mig och ville att jag skulle prata med mig. Tack Dr Obodo! Fortsätt arbeta med din förtrollning och för, rekommendation
  Kontaktinformation
  templeofanswer@hotmail.co.uk
  Whatsapp +234 8155 42548-1

  Tack igen!"
  - STEPHANIE
  JACKSONVILLE, NC

  SvaraRadera