tisdag 1 augusti 2017

UNGHERRAR PÅ UPPTAKTSTRÄFF

Efter ett helt år av spänd och otålig väntan hade det äntligen blivit dags igen.
Dags för den traditionella och historiskt tungt belastade mångkampen på landet mellan kåsören och redaktör S. I mer än tjugo år har dessa båda ärrade kämpar krigat om mästerskapet och nu drog det alltså ihop sig på nytt.Själva tävlingen föregicks som vanligt av ett upptaktsmöte, denna gång hos redaktör S i dennes sommarstuga, där värden dagen till ära bjöd på kaffe med dopp, det sistnämnda i form av ett antal småkakor med det passande namnet Ungherrar.De båda atleterna drack och åt med god aptit, varpå redaktör S tog ett kort på kakpåsen och skickade det telefonledes till sin hustru som tillfälligtvis befann sig på annan ort.
Hustrun svarade med textmeddelandet ”Kommer inom kort på en blogg nära dig” vad hon nu kunde mena med det.
Sedan var det dags för påtår, varpå även ett par kanelbullar och ytterligare ett antal kakor slank ner hos de båda atleterna, främst i syfte att höja blodsockernivån inför de hårda och kompromisslösa överläggningar som båda parter insåg var nära förestående.


När kaffet var urdrucket och de sista kakorna uppätna vidtog således själva mötesförhandlingarna, Dessa fördes som vanligt i en rak och öppenhjärtig anda, vilket kommer att avhandlas i denna blogg i morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar