måndag 6 augusti 2018

TÅRTANS BETYDELSE FÖR TIOKAMPEN

Årets stora mångkamp på landet inleddes redan på försommaren med ett jurysammanträde hemma hos redaktör S. Kåsören anlände på utsatt tid, medförande kaffebröd i form av en Budapesterlängd.– Har du köpt en hel tårta, sa redaktör S. Hur ska vi orka äta upp den?
– Jag tänkte den skulle räcka till hela familjen, sa kåsören.
– Jag är ensam här, sa redaktör S. Hit kommer ingen mer i dag.
– Jaså, sa kåsören. Men då kan vi ju ta var sin bit och spara resten.
Sedan var det dags att övergå till mötesförhandlingarna. Det gällde alltså att fastställa grenar och tidsprogram för årets match alla kategorier, en kraftmätning med anor ända tillbaka till 1990-talet.På den tiden genomfördes duellen som en tiokamp, uppdelad på två mastiga tävlingsdagar. I takt med stigande ålder och bekvämlighet hos de båda kombattanterna har matchen krympt ihop, först till en sjukamp, sedan till en femkamp och nu till en minitävling med tre grenar på en förmiddag. 
Båda atleterna anser sig dock fortfarande vara tiokampare och att antalet grenar i detta avseende är ovidkommande enligt parollen: En gång tiokampare, alltid tiokampare.
Frågan var nu om mötet skulle fastna för samma upplägg som de senaste åren.Men först hällde redaktör S upp mer kaffe medan de båda atleterna rensade faten på det som återstod av respektive tårtbitar.
– Det var gott det här, sa redaktör S. Jag tror vi tar var sin bit till.
– Ja, sa kåsören. En liten kan vi väl få ner.
Så blev det också, samtidigt som en liten improviserad omröstning gav vid handen att båda atleterna ansåg att fjolårets tävling hade varit så lyckad att man bestämde sig för att köra efter samma mall i år igen.Av Budapesterlängden återstod nu bara en knapp fjärdedel.
– Det där är egentligen inget att spara på, sa redaktör S.
– Nej, sa kåsören. Den håller sig väl inte i den här värmen,
– Och vi kan behöva lite extra näring nu när vi snart ska tävla.Och sålunda avslutades mötet genom att de båda atleterna mellan tuggorna summerade sammanträdet med konstaterandet att matchen precis som i fjol skulle genomföras i form av en trekamp med grenarna pilkastning, frågesport och minigolf.
Må bäste tårtätare vinna.


1 kommentar:

  1. Tack Gunnar. Ser redan fram emot mera godis från dig, kanske ingen Budapest för den är ju ett minne blott. / Bengt

    SvaraRadera