tisdag 26 februari 2013

FULL FART PÅ VASALOPPSSOFFAN

Vintern har erbjudit rikliga tillfällen att ligga in den gamla Vasaloppssoffan. Såväl VM i skidskytte som alpina VM och de inledande dagarna av längd-VM har genomförts med glans på den klassiska möbeln från tidigt 90-tal.


Så här ser den ut, soffan på vilken ett 20-tal Vasalopp har fullföljts i liggande ställning.
Det handlar alltså om en enkel men robust svart skinnmöbel i slitstarkt och lättskött material med god liggkomfort. Den är inköpt på Ikea under första halvan av 90-talet och har upplevt alla de stora namnen mellan Sälen och Mora i den moderna Vasaloppshistorien. Från Jan Ottosson via Daniel Thynell och Oskar Svärd till de tre senaste årens triumfator Jörgen Brink.


Förhoppningen är naturligtvis att hänga med täten ända in i mål det här året också. Vasaloppsträningen har dock blivit något lidande av all kraft som lagts på tv-sändningarna från VM i Val di Fiemme de senaste dagarna. Till skillnad från i fjol har inga tidigare Vasalopp åkts via gamla VHS-band på soffan denna vinter.


Det är ju allmänt känt att det numera inte går att komma direkt från VM och vinna Vasaloppet som på Sixten Jernbergs tid. Även för en soffåkare kan det vara ödesdigert att splittra sig och ödsla krut på andra arrangemang. Hur detta har påverkat Vasaloppsformen är inte lätt att veta. Svaret får vi på söndag.
Tills vidare inriktas träningen på att hitta en effektiv och inte alltför kraftödande liggställning under damernas 10 kilometer fritt i dag, ett lopp som kommer att genomföras i ryggläge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar