tisdag 5 februari 2013

FÖRKYLD MED KUNGEN, ALI OCH ELVIS

Idag hade jag tänkt berätta att jag har blivit förkyld och fått feber. Men eftersom jag är lite osäker på hur många grader som verkligen räknas som feber kollade jag på Wikipedia först.

Där stod i tur och ordning att feber kunde vara:

Förhöjd kroppstemperatur.
Utbrett intresse för något.
Nu tar vi dom, en sång även känd som ”VM, nu är det hockeyfeber”.
Ett musikalbum från 2000 med Coca Carola.
En svensk musiksajt.
Ett svenskt ungdomsprogram i SVT från 1998.

Det var mycket att fundera över, men framför allt undrade jag: Vem i all världen är Coca Carola?


Efter att ha klickat på namnet får man veta att det var ett punkband från Åkersberga som bildades 1986 och spelade på Beat Butchers 25-årsjubileum.
Då uppstår frågan vem Beat Butcher var, och efter ytterligare ett klick kommer svaret; Ett svenskt skivbolag inriktat på punkmusik.
Under rubriken band som varit knutna till skivbolaget står bland annat Parkinsons. Efter ett klick på det hamnar man på Parkinsons sjukdom med en lista över kända patienter, toppad av boxningslegendaren Muhammad Ali.


Ett klick på honom avslöjar bland annat att han en gång golvades av engelsmannen Henry Cooper, och går man vidare på denne hamnar man på en sida tillägnad Sir Henry Cooper OBE.
Vad i jösse namn är OBE, tänker man då och klickar vidare och får veta att det är en förkortning för Order of the British Empire, en brittisk riddarorden för förtjänster gjorda åt riket inom- eller utomlands, instiftad 1917 av kund George V, om vilken det också står att han var kusin till Carl XVI Gustafs farmor.


Klickar man på Carl XVI Gustaf får man bland annat veta att han är född på Haga slott i Solna, som är en kommun i Stockholms län. Där kan man scrolla ner till kända personer födda i Solna och hitta Jerry Williams som är en svensk rocksångare.


Klickar man på rocksångare blir man omdirigerad till ordet Rockmusik, bland vars främsta företrädare nämns Elvis Presley, som 1960 spelade in en version av en låt vid namn Fever, och då är man tillbaka på ordet feber igen.
Säga vad man vill om detta, men det är i alla fall allmänbildande att få feber. Hur det gick med graderna ska jag be att återkomma till om en eller ett par dagar, då jag förhoppningsvis har hunnit kvickna till.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tack, Loa! Jag är redan bättre. Har till och med varit ute och köpt mjölk i dag.

      Radera